Ensam men stark

Ett ensamt träd gjorde intryck höstens första frostnatt i Skåne. Jag gillar hur molnen och ljuset centrerar mot trädet...

Ensamt träd på en strand en kylig morgon

Hollenders oetiska stipendium

...kan jag nu titulera mig som mottagare av. Igår delades stipendierna i "Pål Hollenders Stiftelse till förmån för Etiskt eller Estetiskt Kränkta Kulturkonsumenter" på utställningen i Malmö.

Sydsvenskan skriver att "Ingen dragen pristagare tackade i går nej till en oetisk förstärkning av kassan". 

Delvis är det sant, delvis är det fel. I ett brev som jag lämnade över i samband med utdelningen berättade jag att jag bestämt mig för att donera 3/4. Alla blir väl glada för pengar, självklart även jag, men vi var också val och kan välja vad vi gör för dem... efter att tänkt en del går 25 % vardera till:

  • Världsnaturfonden WWF - vilket inte borde förvåna någon som läst blogg av mig
  • Läkare utan gränser - vars arbetssätt i konfliktområden är bra
  • Cancer- och allergifonden - främst då min pappa nyligen fick diagnos om cancer, men jag har tidigare gett till dem, så det är inte helt nytt för mig. Har dock inte bestämt mig helt för dem.....beror på om jag hittar något liknande, men med 90-konto...någon som vet?

Den sista fjärdedelen tar jag dock själv - så visst förstärker jag min kassa lite.

Artikeln och konstverket ska dock inte missförstås som att alla mottagare gladeligen tar emot pengarna. Det vill jag poängtera!