Indianstam upptäckt i Amazonas

Jag läste följande artikel på DN om en nyupptäckt isolerad indianstam i regnskogsområdet Amazonas. Rekommenderas!!

Jag blir förvånad att isolerade stammar fortfarande finns. Att de kan vara oupptäckta med alla flygplan, satelliter... (google earth och annan spionteknologi...). Jag blir också samtidigt mycket positivt överraskad av den kulturmångfalden! Jag hoppas också innerligen att vårt samhälle inte måste förstöra deras levnadsområden och assimilera dem in i vår kultur. Utöver vad jag tidigare skrivit, är detta ännu ett skäl till att låta regnskogen vara i fred.


Det vore rätt absurt om de körs bort från områden där de "alltid" levt, bara för att någon/några ur vår marknadsekonomiska kultur skulle hävda att den/de äger området. Vår kulturs äganderätt borde tämligen bara räcka inom vår kultur. Bara för att "vi" "valt" ett visst samhällssystem har inte alla gjort det.

Dock så skulle jag inte bli förvånad om dylika inidianstammar till slut körs bort. Det har hänt många gånger förut i Nord- och Sydamerika.


Jag drar en paralell till den komiska boken Liftarens guide till Galaxen, som kom som film för några år sedan. Den inleds med att Jorden måste sprängas upp. Jorden ligger nämligen i vägen för en sedan länge planerad rymd-motorväg som ska dras fram. Planerna för Jordens sprängning har länge varit utställda för allmänt Universellt beskådande i en källare någonstans i Universum. Jordinvånarna har inte protesterat mot planerna inom utsatt tid. Alltså får jord-invånarna tyvärr finna sig i att få sitt hem utplånat...


...rätt eller fel?