Ekoturism och fågelskådning

Inom kort drar jag på fågelskådning i Kristianstad vattenrike. Det kallas "vattenrike" då det finns två sjöar, våtmarker och en förbinande å där, http://www.vattenriket.kristianstad.se/ . För att ägna sig åt s.k. ekoturism är alltså utomlandsresor inte ett måste ;) . En del entrepenörer är aktiva inom vattenriket (dvs. vi ser en kombination av miljö och företagande).

www.artportalen.se går det att se vilka fågelarter som är synliga var någonstans. Det ser ut som att några nya kryss kan vara på väg... blir nog trevligt, ser jag fram emot!
Hammarsjön: http://www.artportalen.se/birds/dagens.asp?lokalid=4246

Kristianstad är f.ö. intressant ur ett annat miljöperspektiv: regionen är låglänt och växthusinducerade översvämningar skulle klart kunna orsaka problem där... Översvämningar på senare år har också rapporteras problematiska i Kristianstadtrakten. Kristiansstad kommun ser hotet och har en klimatstrategi för 2006-2008 där förslag til miljömål (om fossila bränslen och växthusgaser) presenteras (åtgärder mot översvämningar när (förhoppningsvis inte...) de äger rum tas alltså inte upp).

Får se hur det går med kryssandet iallafall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback