På lördag - mot Växthuseffekten

Nu på lördag hålls en stor internationell manifestation mot Klimatförändring runt om i världen.

Bor du i eller i närheten av Lund, Göteborg eller Stochholm, så bor du där dessa manifestationer äger rum i Sverige. De börjar mellan 11.30 och 13. Se

http://www.globalclimatecampaign.org/ (internationellt), http://www.cemus.uu.se/klimat/ (Sverige) eller http://www.af.lu.se/foreningar/hallbartuni/ (Lund)

för mer detaljer.

I Lund står utöver mp och v, faktiskt även fp och kd bakom engagemanget (utöver de andra organisatörerna). Titta, miljö är inte bara för gröna (självskrivna mp) och de röda (v)! (Även om man kan tro det ibland.) Det är glädjande att se!

"Förändra livsstil - inte klimat" och "Tillsammans mot klimatfrågor" är några slogans.

Den 6:e till 17:e november pågår sedan FN:s möte om klimatfrågor.


Kommentarer
Postat av: Gunnar Larsson

Det är bra att fler partier är med. Däremot är jag lite allmänt sur på kristdemokraterna för att de är så populistiska. Hur kan man driva på för skattesänkningar på bensin och samtidigt säga sig verka mot klimatförändringar. :-(

2006-11-11 @ 19:00:38
Postat av: cyberstork

Jag håller med. Det är konstigt vara för skattesäkningar på bensin och vara mot klimatförändringar. Däremot så ville faktiskt Kd satsa mer (> 395 Mkr) än gamla regeringen (+ mp och v) på "Klimpen" (klimatinvesteringsprogram för investeringar som minskar koldioxidutsläpp).


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback